Babagan Bitcoin Mining

Apa Bitcoin Mining?

Penambangan Bitcoin minangka proses ing ngendi bitcoin anyar dilebokake ing sirkulasi;iku uga cara transaksi anyar dikonfirmasi dening jaringan lan komponen kritis pangopènan lan pangembangan ledger blockchain."Mining" ditindakake kanthi nggunakake piranti keras canggih sing ngrampungake masalah matematika komputasi sing rumit banget.Komputer pisanan sing nemokake solusi kanggo masalah kasebut dianugerahi blok bitcoin sabanjure lan proses kasebut diwiwiti maneh.

Napa diarani bitcoin "mining"?

Penambangan digunakake minangka metafora kanggo ngenalake bitcoins anyar menyang sistem, amarga mbutuhake karya (komputasional) kaya tambang emas utawa perak mbutuhake gaweyan (fisik).Mesthi, token sing ditemokake para penambang virtual lan mung ana ing buku besar digital saka pamblokiran Bitcoin.

Napa bitcoins kudu ditambang?

Amarga kabeh rekaman digital, ana risiko nyalin, palsu, utawa mbuwang dhuwit sing padha luwih saka sepisan.Pertambangan ngatasi masalah kasebut kanthi nggawe larang banget lan intensif sumber daya kanggo nyoba nindakake salah sawijining perkara kasebut utawa "meretas" jaringan.Pancen, luwih larang kanggo gabung karo jaringan minangka penambang tinimbang nyoba ngrusak.

Cara golek nilai hash sing digunakake ing pertambangan.

Kanggo nemokake nilai hash kasebut, sampeyan kudu entuk rig pertambangan sing cepet, utawa, luwih realistis, gabung karo kolam pertambangan-klompok penambang koin sing nggabungake kekuwatan komputasi lan pamisah Bitcoin sing ditambang.Kolam pertambangan iso dibandhingke karo klub Powerball sing anggotane tuku tiket lotre kanthi massal lan setuju kanggo nuduhake winnings.A nomer disproportionately akeh pamblokiran ditambang dening pools tinimbang dening penambang individu.

Ing tembung liyane, iku secara harfiah mung game nomer.Sampeyan ora bisa ngira pola utawa nggawe prediksi adhedhasar hash target sadurunge.Ing tingkat kangelan saiki, kemungkinan nemokake nilai menang kanggo siji hash siji ing puluhan triliun.Ora ana kemungkinan gedhe yen sampeyan nggarap dhewe, sanajan karo rig pertambangan sing kuat banget.

Ora mung para penambang kudu nganggep biaya sing ana gandhengane karo peralatan sing larang sing dibutuhake supaya bisa ngrampungake masalah hash.Dheweke uga kudu nimbang jumlah rig pertambangan tenaga listrik sing digunakake kanggo ngasilake jumlah nonces sing akeh kanggo nggoleki solusi kasebut.Kabeh kasebut, pertambangan Bitcoin umume ora nguntungake kanggo umume penambang individu nalika nulis iki.Situs Cryptocompare nawakake kalkulator sing migunani sing ngidini sampeyan masang nomer kayata kacepetan hash lan biaya listrik kanggo ngira biaya lan keuntungan.

Optimasi Mining Otomatis

Efisiensi daya bakal diturunake kanthi mung nganggo chip luwih cepet.

Ing sisih liya, efisiensi pertambangan bakal dadi luwih elek yen mesin mung beroperasi ing mode hemat daya kanthi kacepetan.

Bisa kanthi otomatis nindakake tumindak sing dioptimalake saben wektu miturut data kayata tingkat hash global lan biaya daya.

Sanajan chip komputasi berkecepatan tinggi penting ing pertambangan mata uang kripto, efisiensi pertambangan uga bisa ditingkatake kanthi nyetel tingkat jam sing cocog karo kesulitan ngitung saka tingkat hash global.